Sportkinesitherapie

Gepost op 15 okt 2014 door Decock Tim


Sportkinesitherapie

U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been, met een alternatief trainingsschema desnoods. Vraag dan uw huisarts of specialist om een verwijzing naar een sportkinesitherapeut. Bij Decock Team begrijpt men wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt men daarom hoe u geblesseerd bent geraakt.


BEHANDELPLAN

Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat voor u wordt gemaakt. Enerzijds is dit afgestemd op u en anderzijds op de sport die u beoefent. Uw sportkinesist kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.


BEHANDELINGEN

Uw sportkinesitherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparaten, braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur. Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u op de snelst mogelijke termijn terug op uw oorspronkelijke sportniveau zit. Hij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk gemakkelijker herstelt met een specialist die u als sporter benadert.


Pagina 6 van 8 8765432 1

Foto Galerij